«مجتبی امانی» روز جمعه و درباره آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی گفت: ما هیچگاه ندیدیم که لبنان فرستادهای را به آمریکا بفرستد و در آنجا از آمریکاییها بخواهد که رژیم اسرائیل را به پذیرش آتش بس وادار کند. تقاضای آتشبس از طرف حزبالله لبنان ارائه نشده است و حزب الله مقتدرانه صحنه نبرد را مدیریت کرده است.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران، ادامه داد: سه روز قبل از آتشبس، بهرغم اینکه مقامات صهیونیست اعلام کرده بودند که ما تقریباً توان موشکی حزبالله را از بین بردهایم، از سوی حزبالله ۲۰۰ موشک در یک روز به سمت تلآویو و شمال فلسطین اشغالی شلیک شد و این یک روز بسیار تلخ برای اسرائیلیها بود و چه بسا همین موضوع باعث شد که صهیونیستها موضوع پذیرش آتشبس را پیگیری کنند؛ در واقع اگر به ترکیب صحنه نگاه کنیم میبینیم که این صهیونیستها بودند که نیاز به آتشبس داشتند.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است آتش بس ایجاد شده در لبنان منجر به ایجاد آتش بس در غزه نیز شود، گفت: با توجه به برخی از صحبتهایی که آمریکاییها میکنند به خصوص اینکه ترامپ تاکید کرده است که باید این جنگ پایان پیدا کند به نظر میرسد که یک سری تحولات انجام میشود.
رژیم صهیونیستی مسیر سراشیبی را طی کرده است
امانی با بیان اینکه «این تحولات به علت قوت اسرائیل نیست بلکه به این علت است که این رژیم دیگر توان این میزان پرداخت هزینه را ندارد»، ادامه داد: یکی از مشکلاتی که نتانیاهو در قبول آتش بس و توقف این جنایتها دارد حضور ۲ عضو تندرو در کابینه اوست و آنها (اسموتریچ و بنگویر) تهدید کردند که اگر نتانیاهو هرگونه توافقی را بپذیرد، از کابینه خارج میشوند و اگر آنها از کابینه خارج شوند، دولت نتانیاهو سقوط میکند و این یکی از معضلاتی است که صهیونیستها با آن روبرو هستند ولی از طرف دیگر این موضوع نیز در افکار عمومی اراضی اشغالی، در منطقه و همچنین از سوی آمریکاییها مطرح است که ادامه این جنگ چه فایدهای دارد با توجه به اینکه ادامه این حملات بیثمر بوده و منجر به تحقق هیچ هدفی برای رژیم صهیونیستی نشده است؛ با توجه به این مسائل به نظر میرسد که صهیونیستها مجبور هستند که بالاخره در آینده نزدیک همین شرایط را با حماس در مورد قضیه توافق کنند.
سفیر ایران در لبنان در بخش دیگر صحبتهای خود در گفتوگو با شبکه خبر اظهار کرد: رژیم صهیونیستی در طول ۴۵ سال اخیر شکستهای متوالی خورده است که از جمله آن را در سال های ۱۹۹۶،۲۰۰۰ ،۲۰۰۶ جنگ ۲۲ روزه و… مشاهده کردهایم و در واقع این رژیم مسیر سراشیبی را طی کرده است.
یک لشکر الکترونیکی در پس ماجراهای این روزهای سوریه است
سفیر ایران در لبنان همچنین در مورد تحولات روزهای اخیر در سوریه و اخبار ضد و نقیضی که در مورد پیشروی گروههای تروریستی در سوریه در برخی از مناطق این کشور از جمله حلب منتشر میشود، گفت: باید توجه داشت که یک لشکر الکترونیکی نیز در پس ماجراهای این روزهای سوریه است، چرا که میبینیم در فضای مجازی مطرح میشود که تروریستها حلب را گرفته و اشغال کردهاند، در حالی که در عالم واقع اینطور نیست.
او با بیان اینکه «گروههای تروریستی در سوریه تصور میکردند که در پی تحولات اخیر در منطقه جبهه مقاومت و حزبالله ضعیف شده است، بر اساس این تحلیل غلط آمدهاند تا بخت خود را مجدداً آزمایش کنند»، ادامه داد: ما شاهد همکاری آمریکا با این گروههای تروریستی هستیم، تسلیحات جدیدی را آمریکاییها در چند سال اخیر به این گروههای تروریستی دادهاند، مرزهای ترکیه برای آنها باز بوده و گروههای مختلف آمد و شد داشتند، اکنون ارتش سوریه با این گروههای تروریستی به صورت مستقیم درگیر است و توانسته تا حدودی جلوی آنها را بگیرد.
این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: اگر آنها فکر میکنند که میتوانند در حلب اتفاقات اوایل دهه ۹۰ شمسی را تکرار کنند، اشتباه میکنند، قطعاً این موضوع رخ نمیدهد. دولت سوریه از آن موقع قویتر است و دولت روسیه مصممتر به دفاع از دولت سوریه است و از دیگر سو جبهه مقاومت و ایران نیز از دولت و ملت سوریه حمایت میکنند.
او گفت: ما بر اساس درخواست دولت سوریه در در این کشور حضور مستشاری نظامی داریم.
امانی اظهار کرد: تروریستها تصور میکنند که در این مقطع زمانی بر اساس تحولات رخ داده در منطقه میتوانند اقداماتی را انجام دهند ولی من بعید میدانم که آنها حتی به یک پیروزی نسبی نیز دست پیدا کنند.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: چه بسا این اتفاقات باعث میشود که عزم دولت سوریه بر این قرار بگیرد که به قائله حضور این گروههای تروریستی در برخی از مناطق خود خاتمه دهد و دیگر به برخی از توافقات مثل توافق صورت گرفته بین روسیه و ترکیه در مورد برخی از مناطق سوریه اعتماد نکند.
.
منبع:
خبر فوری | https://www.khabarfoori.com