ساری-خبرنگار حرف | اجراهای صحنه ای منتخبین 36 امین جشنواره تئاتر مازندران نیز به روزهای پایانی رسید و هیجان صندلی های خالی تئاتر استان مازندران این بار نیز نتوانست گره از سردی این هنر که روزگاری در کشور سرآمد بود باز کند. تئاتر استان مازندران پس از چند دهه رونق و سرآمدی در یک دهه اخیر، روزهای خوبی را سپری نمی کند. نبود سالن های استاندارد و عدم پرورش نیروهای انسانی مستعد در این حوزه، نسل طلایی را برای تئاتر مازندران به ارمغان نداشته است.
همان طور که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در آغاز به کار 36 امین جشنواره تئاتر مازندران گفته است، : افزایش کیفیت تئاتر، انتخاب و ارائه آثار باید مطابق سیاستهای جشنواره فجر باشد تا جزو رتبههای برتر در کشور باشیم. احسان آهنگر نبود حمایتهای مالی مناسب را از چالشهای همیشگی حوزه هنر دانست و گفت: تلاشها برای این مهم از دغدغهها بوده است.
نگاهی به جشنواره 36 ام تئاتر مازندران
سیوششمین جشنواره تئاتر مازندران از روز پنجشنبه -۱۷ آبان- در مجتمع فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران آغاز شد، پس از ۲ روز و اجرای ۹ نمایش شامل ۶ نمایش صحنهای و سه نمایش خیابانی، به آخرین روز اجرای آثار رسید. امسال ۲۴ اثر صحنهای و خیابانی از ۱۲ شهرستان ساری، نکا، بابل، قائمشهر، گلوگاه، بابلسر، آمل، محمودآباد، نوشهر، چالوس، تنکابن و رامسر برای شرکت در سیوششمین جشنواره تئاتر مازندران به دبیرخانه این رویداد معرفی شدند که با نظر هیئت انتخاب متشکل از داریوش شافی، نادیا فرجی و ندا حبیبی، ۱۳ نمایش از ۱۰ شهرستان شامل ۹ اثر صحنهای و چهار نمایش خیابانی به مرحله نهایی جشنواره راه یافتند.
اجرای نمایشهای سیوششمین جشنواره تئاتر استان مازندران به دبیری هادی اصغری و داوری قطبالدین صادقی، نادر برهانی مرند و کوروش نریمانی از ۱۷ آبان آغاز شد و در۲ بخش صحنهای و خیابانی صورت گرفت.
راه اندازی سکو برای تئاتر مازندران
سکوی اجراهای میدانی – خیابانی مجتمع فرهنگی هنری سلمان هراتی ساری همزمان با آغاز بکار سیوششمین جشنواره تئاتر استان افتتاح شد. این سکو در محوطه این مجتمع راهاندازی و بنام زندهیاد استاد “بهزاد شاهنده” هنرمند پیشکسوت هنرهای نمایشی، شاعر و پژوهشگر فرهنگ بومی و آیینهای سنتی مازندران نامگذاری شد.
همزمان با افتتاح این سکوی نمایشی، گروه تئاتر “کلهونگ” که سرپرستی آن را فرزند استاد شاهنده برعهده دارد به اجرای نمایش آیینی پرداخت.
در این راستا معاون هنری و سینمایی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در افتتاحیه سیوششمین جشنواره تئاتر استان اظهار کرد: در این دوره از جشنواره شاهد حضور پُرشور و استقبال گروههای فعال و برتر هستیم.
محمدتقی روحی با اشاره به اینکه مراسم امروز نیز در واقع زنگِ سال جدید تئاتری مازندران بوده است، افزود: در مراسم افتتاحیه از سکوی اجراهای محیطی – میدانی و نمایش خیابانی بهرهبرداری و در آیندهای نزدیک بنام هنرمند فقید استاد شاهنده در کمیته نامگذاری وزارت ارشاد مصوب خواهد شد.
وی یکی از ویژگیهای این جشنواره را حضور گروههای هنری از شرق تا غرب دانست و یادآور شد: از شهرستان گلوگاه برای نخستینبار شاهد حضور یک گروه هستیم.
معاون هنری و سینمایی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران خاطرنشان کرد: این حضور حاکی از آن است که در عصر جدید و تکنولوژی نیز هنرهای نمایشی جایگاه خود را حفظ کرده چرا که ریشه در اندیشه دارد و عموم مردم و جامعه را در بر میگیرد.
روحی ادامه داد: این جشنواره ۴ روز دایر بوده و تا ۲۰ آبانماه ادامه دارد و گروههای راه یافته به مرحله نهایی به اجرای نمایش خواهند پرداخت.
وی با اعلام اینکه در روز چهارم که ۲۰ آبان است، آیین اختتامیه همراه با کارگاه آموزشی برگزار میشود، یادآور شد: در دو بخش تئاتر صحنهای و خیابانی این جشنواره در حال برگزاری است و ۹ اجرای صحنهای و ۴ اجرای خیابانی خواهیم داشت.
نویسنده:الناز پاک نیا
.
منبع:
حرفآنلاین | https://harfonline.ir