آداب، رسوم و فرهنگ مازندران

آشنایی با رسوم و فرهنگ مردم مازندران

جاذبه‌های گردشگری مازندران

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری مازندران

غذاهای محلی و سنتی مازندران

آشنایی با طرز تهیه غذاهای مازندرانی

شهرهای استان مازندران

آشنایی با شهرهای زیبای استان مازندران

سوغات و صنایع دستی مازندران

آشنایی با سوغاتی‌ها و صنایع دستی مازندران

بازارها و مراکزخرید مازندران

آشنایی با بازارها و مراکزخرید مازندران

مشاهیر و نام‌آوران مازندران

آشنایی با مشاهیر، مفاخر و نام‌آوران مازندران

زبان و گویش مردم مازندران

آشنایی با زبان و گویش دلنشین مازندرانی

سرگرمی‌های بومی مازندران

آشنایی با سرگرمی‌های بومی و محلی مازندران

لباس‌های محلی و سنتی مازندران

آشنایی با لباس‌های بومی و سنتی مازندران

اسامی و نام‌های مازندرانی

آشنایی با اسامی و نام‌های اصیل مازندران

ضرب المثل‌های بومی مازندرانی

آشنایی با ضرب‌المثل‌های بومی مازندرانی

حیاط وحش استان مازندران

آشنایی با حیات‌وحش زیبای استان مازندران

ساز و موسیقی محلی مازندران

آشنایی با موسیقی اصیل و فاخر مازندرانی

مراکز و ادارات دولتی مازندران

آدرس و شماره تلفن‌های ضروری

خبرنامه استان مازندران

سرخط جدیدترین اخبار مازندران

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

به صدا در آمدن زنگ تفکیک پسماند در مازندران

تاریخ خبر/ چهارشنبه, 11مهر , 1403

ساری-گروه اجتماعی| مساله تفکیک زباله در مازندران از آن جهت اهمیت دارد که روزانه حدود سه هزار تن زباله در مازندران تولید می‌شود که این میزان در زمان حضور مسافران به ۲ تا سه برابر در روز نیز افزایش می‌یابد. زباله‌های تولیدی مازندران عمدتا در سایت‌های دپو که در دل جنگل‌ها یا حاشیه رودخانه‌ها قرار دارند دپو می‌شوند و به چالشی جدی برای محیط زیست و سلامت شهروندان این استان تبدیل شده‌اند.

اگرچه هنوز هیچ یک از برنامه های سخت افزاری مدیریت پسماند در مازندران مانند لندفیل، خط پردازش، زباله سوز به نتیجه نرسیده اند، زباله هر روز در مازندران بحرانی تر می شوند و به نظر می رسید تنها راه مدیریت پسماند در این استان برای نسل آینده، مساله تفکیک پسماند است که در دهه های اخیر در مازندران نادیده گرفته شده است.

علیرغم اینکه هر برنامه سخت افزاری مدیریت پسماند باید ابتدا با مدیریت تولید زباله و تفکیک آن همراه باشد، این مساله به فراموشی سپرده شده است. برای جلوگیری از اثرات تخریبی زباله ها بر محیط زیست، چاره ای جز مدیریت پسماند و تفکیک زباله نیست، اما لازمه اجرایی کردن نظرات کارشناسان، استفاده از راهکارهای علمی و فنی و آموزش شهروندان است.

ضرورت انکارناپذیر تفکیک زباله در مازندران

سید عباس حسینی ،مشاور استاندار و مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری مازندران در جلسه بررسی و اجرا ی طرح تفکیک زباله از مبدا استان در سازمان همیاری شهرداری های استان برگزار شد ،گفت:ضرورت انکارناپذیر به نام مراقبت از محیط زیست در مسیر مدیریت صحیح پسماند تنها از راه الگوی موفق تفکیک از مبدأ و بازیافت محقق می شود.

حسینی تاکید کرد: پیرو تأکید استاندار مازندران و تجربه های موفق سایر استان در مدیریت پسماند با تفکیک و بازیافت، همه دستگاه های شهر اعم از شهرداری، سازمان مدیریت پسماند، سازمان محیط زیست و غیره باید به دنبال اجرای شیوه های نوین مدیریت پسماند مبنی بر بهره وری و مدیریت منابع باشند.

وی ادامه دارد:اگر زیرساخت و تمرکز مدیریت شهری و روستایی  به تعمیق و اشاعه فرهنگ تفکیک از مبدأ مبتنی باشد، هزینه های مادی و معنوی مدیریت پسماند در دیگر مراحل مدیریتی بخصوص جمع آوری و حمل ونقل زباله‌ها به حداقل می رسد.

مشاور استاندار و مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری مازندران با بیان اینکه مدیریت مطلوب تفکیک زباله از مبدا تنها درصورتی عملی می شود که شهروندان نیز در آن مشارکت داشته باشند،گفت: اگر می خواهیم در اجرای طرحی موفق باشیم باید در تصمیم گیری‌ها  وبرنامه ریزی طرح‌ها و اجرای آن ها ، سازمان های مردم نهاد و اقشار مختلف جامعه را مشارکت دهیم.

حسینی با شاره به اینکه، علاوه بر مشارکت مردمی، یکی دیگر از کلیدهای موفقیت سیستم مدیریتی پسماند، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مردمی می باشد تاکید کرد: در برنامه ریزی برای اجرای این طرح حتما پیوست اطلاع رسانی در آن دیده شود.

مشاور استاندار و مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری مازندران با بیان اینکه استان های شمالی سال‌هاست با مشکل پسماند مواجه است،اظهار کرد:سازمان همیاری شهرداری های مازندران در اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا استان را کلانشهر ببیند و این طرح را به صورت واحد در شهر ها و روستاهای استان با همکاری مدیرکل امور شهری و شهرداری عا،مدیرکل امور روستایی و دهیاری ها و سازمان پسماند استان اجرا کند.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که  امید است با جدی گرفتن موضوع محیط زیست و فرهنگ سازی در بخش های مختلف، زمینه ی سالم سازی محیط را برای زندگی خود و فرزندانمان فراهم کنیم.

طرح مدیریت هوشمند تفکیک زباله در مازندران به زودی

سید حمید هاشمی نیز در این جلسه با بیان اینکه طبق دستوراستاندارمازندران مبنی براینکه سازمان همیاری ،طرح تفکیک زباله ازمبدا دراستان را به صورت جامع اجرا کند ،گفت:

سازمان همیاری و شهرداری مازندران با بررسی دقیق اجرای طرح های تفکیک زباله از مبدا در کلانشهر ها ،در نظر دارد با استفاده از ظرفیت مدیریت هوشمند برای جمع‌آوری پسماند اقدام نماید.

مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های مازندران با اشاره به مشکلات عدیده در حوزه پسماند استان ،اظهار کرد:با توجه به اینکه دستور استاندار مازندران در خصوص اجرای این طرح فوری و لازم الاجرا است ،سازمان چند مجری توانا و موفق در اجرای این طرح را شناسایی و توان سنجی کرده است.

وی ادامه داد:در این طرح مردم با اپلیکیشن‌های مخصوص میزان پسماند خشک خود را به اطلاع پیمانکاران و مجریان طرح می‌رسانند که اجرای این طرح موجب افزایش راندمان و کارآیی مدیریت تفکیک زباله از مبدأ خواهد شد .

وی یکی از مهمترین موضوعاتی‌ که باید در جامعه نهادینه شود را فرهنگ تفکیک زباله از مبدا عنوان کرد و گفت: اشاعه این فرهنگ در راستای تسهیل در بازگشت مواد بازیافتی به چرخه مصرف تاثیر فراوانی دارد.

به صدا در آمدن زنگ تفکیک پسماند در مازندران

.
منبع:
حرف‌آنلاین | https://harfonline.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!