آداب، رسوم و فرهنگ مازندران

آشنایی با رسوم و فرهنگ مردم مازندران

جاذبه‌های گردشگری مازندران

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری مازندران

غذاهای محلی و سنتی مازندران

آشنایی با طرز تهیه غذاهای مازندرانی

شهرهای استان مازندران

آشنایی با شهرهای زیبای استان مازندران

سوغات و صنایع دستی مازندران

آشنایی با سوغاتی‌ها و صنایع دستی مازندران

بازارها و مراکزخرید مازندران

آشنایی با بازارها و مراکزخرید مازندران

مشاهیر و نام‌آوران مازندران

آشنایی با مشاهیر، مفاخر و نام‌آوران مازندران

زبان و گویش مردم مازندران

آشنایی با زبان و گویش دلنشین مازندرانی

سرگرمی‌های بومی مازندران

آشنایی با سرگرمی‌های بومی و محلی مازندران

لباس‌های محلی و سنتی مازندران

آشنایی با لباس‌های بومی و سنتی مازندران

اسامی و نام‌های مازندرانی

آشنایی با اسامی و نام‌های اصیل مازندران

ضرب المثل‌های بومی مازندرانی

آشنایی با ضرب‌المثل‌های بومی مازندرانی

حیاط وحش استان مازندران

آشنایی با حیات‌وحش زیبای استان مازندران

ساز و موسیقی محلی مازندران

آشنایی با موسیقی اصیل و فاخر مازندرانی

مراکز و ادارات دولتی مازندران

آدرس و شماره تلفن‌های ضروری

خبرنامه استان مازندران

سرخط جدیدترین اخبار مازندران

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

سرعت رشد سالمندی در مازندران نگران‌کننده است

تاریخ خبر/ چهارشنبه, 21خرداد , 1404

مدیرکل بهزیستی مازندران از اجرای طرح توانمندسازی سالمندان در شهرستان‌های ساری، قائم‌شهر، سوادکوه، آمل، بابل، نکا، بهشهر، نوشهر و چالوس خبر داد و گفت: ۱۲۰۰ زن سالمند تحت آموزش‌های ارتقای کیفیت زندگی قرار گرفته‌اند.

فریبا بریمانی مدیرکل بهزیستی مازندران در جلسه شورای ساماندهی سالمندان استان با اشاره به اینکه مازندران دومین استان سالمند کشور است، گفت: بیش از ۱۶ درصد جمعیت استان را سالمندان تشکیل می‌دهند که این میزان از میانگین کشوری بالاتر است.
وی با تاکید بر لزوم همکاری دستگاه‌های مختلف برای بهبود وضعیت سالمندان، اظهار داشت: سالمندی یک موضوع چندبعدی است و یک دستگاه به تنهایی نمی‌تواند از عهده این مسئولیت بزرگ برآید. بر اساس سند ملی سالمندان، برای هر دستگاه وظایفی تعیین شده و امیدواریم با همگرایی بین بخشی، خدمات مطلوبی به این قشر ارائه شود.  

مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به بند ۷ سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری مدظله العالی بر ضرورت فرهنگ‌سازی برای تکریم سالمندان و حفظ جایگاه آنان در خانواده تاکید کرد و گفت: شعار ما خانواده‌محوری است و به هیچ وجه تمایلی به جداسازی سالمندان از خانواده و نگهداری آنان در مراکز شبانه‌روزی نداریم. اولویت بهزیستی این است که سالمندان در کنار خانواده باشند و خدمات لازم را دریافت کنند.

وی هدف از شورای ساماندهی سالمندان استان را بهبود روش زندگی، ارتقای کیفیت و ایجاد رضایت از زندگی در سالمندان از طریق ارائه خدمات رفاهی، بهداشتی، درمانی و توانبخشی دانست و گفت: همه این مسایل با رعایت سیاست ها و خط مشی های سند ملی سالمندان ممکن است.

بریمانی ادامه داد: سیاست ها و خط مشی های شورای ساماندهی سالمندان فراهم ساختن امکان تداوم حضور سالمند در جامعه، تاکید بر حفظ موقعیت و جایگاه سالمند در خانواده، تایید حداقل نیازهای اساسی سالمندان نیازمند در کشور، تاکید بر حفظ احترام و شان و حرمت سالمند و فراهم ساختن امکان مشارکت مردم ، انجمن ها و موسسات غیر دولتی است

سرعت رشد سالمندی در مازندران نگران‌کننده است 


وی با بیان اینکه سرعت رشد سالمندی در مازندران بسیار بالاتر از میانگین کشوری است، هشدار داد: طبق آخرین سرشماری، جمعیت سالمندان استان در ۶ سال گذشته ۳ درصد رشد داشته که این یک زنگ خطر است.
مدیرکل بهزیستی مازندران به برخی از خدمات این اداره کل به سالمندان اشاره و عنوان کرد: مراکز توانبخشی و مراقبتی شبانه‌روزی(۵ مرکز با خدمات به ۲۷۰ سالمند)، مراکز آموزشی توانبخشی روزانه (۱۴ مرکز برای ۷۵۴ سالمند)، خدمات توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR)، پرداخت مستمری به سالمندان واجد شرایط، تهیه تجهیزات توانبخشی و مناسب‌سازی منازل و برنامه‌های هنردرمانی و توانمندسازی سالمندان از جمله این خدمات می باشد.
این مسوول از اجرای طرح توانمندسازی سالمندان در شهرستان‌های ساری، قائم‌شهر، سوادکوه، آمل، بابل، نکا، بهشهر، نوشهر و چالوس خبر داد و گفت: ۱۲۰۰ زن سالمند تحت آموزش‌های ارتقای کیفیت زندگی قرار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: برنامه توانمندسازی سالمندان طیف وسیعی از خدمات و مداخلات است که آموزش های لازم ارائه می شود تا این عزیزان بتوانند توانمندی های خود را بالا ببرند و یک سطح وسیعی از عملکرد متناسب داشته باشند تا حقوق فردی و اجتماعی خود را مطالبه کنند. بخشی از این خدمات آموزشی است تا نگرش افراد تغییر کند و بدنبال توانمندسازی خود باشند.
بریمانی از اجرای طرح انحصاری گروه جهادی شهدای بهزیستی مازندران در روستاهای دوردست خبر داد و افزود: در ۲ سال و ۹ ماه گذشته، بیش از ۱۸۰۰ روستا تحت پوشش خدمات سیار بهزیستی مازندران قرار گرفته اند و ۴ هزار مورد مددجوی جدید شناسایی و در حال حاضر از خدمات بهزیستی استان بهره مند هستند که سالمندان جدید هم از همین طریق در روستاها شناسایی و تحت پوشش قرار گرفته اند و این طرح به عنوان یکی از طرح‌های موفق سازمان بهزیستی کشور شناخته شده است.  

.
منبع:
حرف‌آنلاین | https://harfonline.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!