آداب، رسوم و فرهنگ مازندران

آشنایی با رسوم و فرهنگ مردم مازندران

جاذبه‌های گردشگری مازندران

آشنایی با جاذبه‌های گردشگری مازندران

غذاهای محلی و سنتی مازندران

آشنایی با طرز تهیه غذاهای مازندرانی

شهرهای استان مازندران

آشنایی با شهرهای زیبای استان مازندران

سوغات و صنایع دستی مازندران

آشنایی با سوغاتی‌ها و صنایع دستی مازندران

بازارها و مراکزخرید مازندران

آشنایی با بازارها و مراکزخرید مازندران

مشاهیر و نام‌آوران مازندران

آشنایی با مشاهیر، مفاخر و نام‌آوران مازندران

زبان و گویش مردم مازندران

آشنایی با زبان و گویش دلنشین مازندرانی

سرگرمی‌های بومی مازندران

آشنایی با سرگرمی‌های بومی و محلی مازندران

لباس‌های محلی و سنتی مازندران

آشنایی با لباس‌های بومی و سنتی مازندران

اسامی و نام‌های مازندرانی

آشنایی با اسامی و نام‌های اصیل مازندران

ضرب المثل‌های بومی مازندرانی

آشنایی با ضرب‌المثل‌های بومی مازندرانی

حیاط وحش استان مازندران

آشنایی با حیات‌وحش زیبای استان مازندران

ساز و موسیقی محلی مازندران

آشنایی با موسیقی اصیل و فاخر مازندرانی

مراکز و ادارات دولتی مازندران

آدرس و شماره تلفن‌های ضروری

خبرنامه استان مازندران

سرخط جدیدترین اخبار مازندران

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

تدوین «نظام مسائل پسماند»؛ نقشه راه مازندران برای حل بحران زباله

تاریخ خبر/ چهارشنبه, 14خرداد , 1404

عبدالرضا کریم‌پور ملکشاه، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مازندران، در جلسه بررسی آخرین وضعیت مدیریت پسماند استان،  مسئله پسماند را یکی از ابر مشکلات مازندران دانست و از تهیه «نظام مسائل پسماند استان» به عنوان نقشه راه حل این چالش خبر داد.

کریم‌پور ملکشاه با اشاره به اینکه نظام مسائل استان در حال تهیه و تدوین است، افزود که همزمان نظام مسائل شهرستان‌ها نیز با کمک دانشگاه‌های مازندران در دست تهیه است.

او هدف از برگزاری این جلسه را شنیدن نقطه نظرات شهرستان‌ها و بهره‌گیری از آنها در تدوین نظام مسائل شهرستان‌ها عنوان کرد.ضرورت بازنگری و نگاه راهبردی

دکتر عبدالرضا کریم‌پور ملکشاه، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مازندران، پسماند را یکی از «ابرچالش‌های استان» دانست و از تدوین «نظام مسائل پسماند استان» به عنوان نقشه راه برای مقابله با این بحران خبر داد. او همچنین گفت که همزمان، نظام مسائل شهرستان‌ها نیز با همکاری دانشگاه‌های مازندران در حال تهیه است. هدف از این اقدام، بهره‌گیری از دیدگاه‌های مختلف برای شناسایی دقیق مشکلات هر شهرستان عنوان شد.

حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و مدل‌های جدید

دکتر کریم‌پور ملکشاه با اشاره به بررسی مدل‌های پیشنهادی شرکت‌های دانش‌بنیان، اظهار کرد: «پس از بررسی و تأیید، این مدل‌ها به صورت آزمایشی در یک یا دو شهرستان کوچک به اجرا گذاشته خواهد شد.» او افزود که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مازندران به طور جدی از فعالیت‌های نوآورانه این شرکت‌ها حمایت می‌کند.

 

تمرکز بر سرمایه‌گذاری مشارکتی و سیاست‌گذاری نوین

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مازندران از حمایت استان از سرمایه‌گذاری‌های BOO (ساخت، مالکیت و بهره‌برداری) خبر داد و گفت: «ما در حال بررسی سیاست‌ها و روش‌های اجرای طرح‌های پسماند هستیم و در نشست بعدی، نتایج این بررسی‌ها را ارائه خواهیم داد.»

 

دیدگاه نماینده ویژه معاون رئیس‌جمهور: لزوم بازنگری جامع

در این نشست، دکتر مفید غلامی‌راد، نماینده ویژه معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در امور پسماند استان‌های شمالی، بر بازنگری جامع و راهبردی در مدیریت پسماند شمال کشور تأکید کرد. او افزود: «شناخت وضعیت موجود و تدوین سازوکارهای منطقه‌ای، گام نخست است. سازمان برنامه و بودجه نباید صرفاً نقش بودجه‌ریزی داشته باشد، بلکه باید به صورت راهبردی و زیست‌محیطی عمل کند.»

غلامی‌راد همچنین از تشکیل کمیته راهبری در استان‌های شمالی خبر داد و بر ضرورت مشارکت همه‌جانبه شهرداری‌ها در این زمینه تأکید کرد.

 

مدل از پایین به بالا و نقش مشارکت عمومی-خصوصی

دکتر وحید سعیدیان، معاون امور راه و شهرسازی سازمان برنامه و بودجه کشور، بر حل مشکل پسماند با الگویی «از پایین به بالا» تأکید کرد و گفت: «این چالش باید با مشارکت فعال شهرداری‌ها و بخش خصوصی رفع شود، نه با تصمیم‌گیری متمرکز در تهران.»

او همچنین خواستار ترسیم چشم‌انداز پنج‌ساله برای مدیریت پسماند استان و توجه به الزامات منطقه‌ای در تخصیص اعتبارات شد.

 

واقعیت تلخ؛ تولید ۳۱۰۰ تن زباله در روز

امید حسن‌زاده مقیمی، رئیس سازمان پسماند استان مازندران، در این جلسه به وضعیت بحرانی پسماند در استان اشاره کرد و گفت: «روزانه ۳۱۰۰ تن زباله در مازندران تولید می‌شود که ۲۲۰۰ تن آن به‌طور مستقیم وارد مراکز دفن می‌شود.»

او تأکید کرد: «۱۳ سایت دفن زباله در جنگل‌ها، ۸ سایت در کوهستان‌ها و باقی در اراضی کشاورزی یا رودخانه‌ها قرار دارند و این یک معضل جدی زیست‌محیطی است.»

به گفته او، طرح جامع پسماند تدوین‌شده در دهه ۸۰ به دلیل عدم تطابق با واقعیت‌های امروز و اعتراض‌های محلی، اجرایی نشده است و اکنون استان با ۱۰ پهنه عملیاتی به دنبال ساماندهی سایت‌های دفن زباله است.

جمع‌بندی و رویکرد آینده

در این جلسه همچنین بر هم‌افزایی و همگرایی میان دستگاه‌های دولتی، شهرداری‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و مشارکت عمومی-خصوصی تأکید شد. مسئولان استانی و ملی، حل بحران پسماند را نیازمند یک نقشه راه دقیق، بازنگری مستمر و استفاده از تمام ظرفیت‌ها دانستند.

در پایان، شهرداران شهرهای مازندران نیز به بیان وضعیت موجود مدیریت پسماند شهرهای خود و مشکلات و چالش‌های پیش‌رو پرداختند.

.
منبع:
حرف‌آنلاین | https://harfonline.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!