کسانی از تصویب «طرح صیانت» بهره می‌برند با مافیای فیلترشکن در ارتباط هستند

تاریخ خبر/ سه شنبه, 25اردیبهشت , 1403

معین‌الدین سعیدی تاکید می‌کند کسانی موافق بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس هستند که .

هر چند که در هفته‌های اخیر زمزمه‌هایی از بازگشت طرح صیانت از فضای مجازی به صحن مجلس، به گوش می‌رسید، اما خبرگزاری ایلنا، دو روز پیش از بازگشت دوباره طرح صیانت به دستور کار مجلس خبر داد و نوشت: «براساس دستور کار اعلامی برای صحن علنی مجلس در هفته جاری «طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی» بار دیگر در دستورکار صحن مجلس قرار گرفت.»

خبری که بلافاصله با واکنش‌های از سوی مخالفان این طرح همراه شد و غلامرضا نوری قزلجه، رئیس فراکسیون مستقلین مجلس، به خبرگزاری دانشجو گفت: «طرح صیانت از کاربران فضای مجازی در دستور کار امروز صحن نبود، اما گویا در دستور کار هفتگی قرار گرفته است. به اعتقاد من طرح صیانت نمی‌تواند قانونا در دستور کار قرار بگیرد.

از دوسال پیش تا الان هیچ جلسه رسمی از تارنمای مجلس پخش نشده است، بنابراین کمیسیون مشترک طر ح صیانت هیچ جلسه رسمی مطابق آیین نامه خود نداشته است که بخواهد در خصوص این طرح تصمیم گرفته باشد؛ بنابراین طرح صیانت هیچ یک از مراحل قانونی را برای رسیدگی در صحن مجلس طی نکرده است و اصولا باید این موضوع را منتفی بدانیم.»

محمد جواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم نیز با اشاره به این موضوع نوشت: «بازگرداندن ناگهانی طرح صیانت به صحن علنی در روز‌های پایانی و بی‌رمق این مجلس ضعیف، دو معنای بین سطور دارد: «اول اینکه طراحان امید خود برای تصویب این طرح در مجلس بعد را با توجه به ترکیب آن از دست داده اند. دوم اینکه با توجه به عملکرد دولت سیزدهم، احتمال تک دوره‌ای شدن دولت را زیاد می‌دانند، لذا می‌خواهند با تصویب قانونی فرمان توسعه اینترنت را برای همیشه از دست دولت‌ها خارج کنند. هر دو احتمال یک معنا دارد، اعتماد به نفسشان فرو ریخته است.»

جلال رشیدی کوچی، نماینده مرودشت در مجلس، درخصوص بازگشت طرح صیانت و محدودسازی اینترنت به صحن مجلس گفت: «وقتی می‌گوییم به دنبال صیانت هستند تکذیب می‌کنند، اما باز طرح را به صحن می‌آوردند. طرح «صیانت» احتمالا دردستور کار روز سه شنبه قرار دارد. تا وقتی ما باشیم تلاش می‌کنیم در این مجلس طرح تصویب نشود. مردم در فشار هستند و با این طرح‌ها فشار مضاعف خواهد شد. قطعا افرادی این لج‌بازی با مردم را در مجلس بعدی پیگیری خواهند کرد، امیدوارم در مجلس بعد نمایندگانی باشند که جلوی آن‌ها را بگیرند.»

شاهد اتفاقات عجیبی در روز‌های آخر مجلس هستیم

در همین راستا، معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس یازدهم با اشاره به خبر بازگشت ناگهانی طرح صیانت به دستورکار مجلس، گفت: «ما در روز‌های اخر مجلس شاهد اتفاقات عجیبی هستیم، طرح‌هایی که شاید کار کارشناسی روی آنان انجام نشده است در روز‌های آخر برای تصویب مطرح می‌شوند، طرح تقسیم استان سیستان و بلوچستان را ناگهانی روز گذشته در دستور کار قرار دادند یا تقاضای بررسی لایحه توسعه مکران به صورت اصل ۸۵.»

وی افزود: «طرح صیانت هم که ایرادات زیادی به آن وارد است را هیچ‌کسی به گردن نمی‌گیرد. قوه قضائیه و دولت آن را گردن نمی‌گیرد و در این شرایط مطرح کردن چنین طرحی جز بیشتر ناراحت کردن مردم خروجی دیگر نخواهد داشت.»

هیات رئیسه، خاطره مردم از مجلس یازدهم را بیشتر از این مکدر نکند

وی ادامه داد: «در شرایطی که کشور دچار چالش‌های جدی اقتصادی است و کاهش میزان حضور مردم در دوره دوم انتخابات به همین مسائل بر می‌گردد، بیشترین انتظارات مردم این است که مجلس توجه خود را روی بحث‌های اقتصادی بگذارد، اما مشاهده کردیم که این اتفاق نمی‌افتد و این مسئله نگران کننده است. هیأت رئیسه اجازه بدهند که خاطره‌ای که از مجلس یازدهم در ذهن مردم باقی می‌ماند را بیشتر از این مکدر نکرده و عمده توجه را روی بحث نرخ ارز، کوچک شدن سفره مردم و… باشد.»

مردم به واژه صیانت آلرژی پیدا کردند

نماینده چابهار با اشاره به آخرین وضعیت طرح صیانت و بررسی آن توسط شورایعالی فضای مجازی گفت: «قرار بود شورایعالی فضای مجازی درباره این طرح تصمیم بگیرد. بازگشت طرح صیانت به مجلس عجیب بوده و توجیهی برای آن ندارم، طرح‌ها و لوایحی که به صورت اصل ۸۵ درآمدند مانند همین طرح صیانت، قانون جوانی جمعیت و لایحه عفاف و حجاب، مشکلات عدیده‌ای دارند و مردم به واژه صیانت آلرژی پیدا کردند.»

کسانی از طرح صیانت بهره می‌برند که با گردش مالی ۴۷ هزار میلیارد تومانی فیلترشکن در ارتباط هستند

معین الدین سعیدی گفت: «تجربه ثابت کرده که محدودیت‌هایی که روی دسترسی مردم در فضای مجازی بوده نتیجه عکس داشته است. فقط کسانی از این طرح بهره خواهند برد که با مافیای فیلترینگ و گردش مالی ۴۷ هزار میلیارد تومانی فیلترشکن‌ها در ارتباط هستند.»

معین‌الدین سعیدی با اشاره به برخی از اظهارات درباره غیرقانونی بودن بازگشت این طرح گفت: «طبق قانون اساسی هر گونه وضع قانون در محدود کردن آزادی‌های مشروع مردم منع قانونی دارد و با ذات قانون‌گذاری در تضاد است. این طرح‌ها خروجی و اثری روی زندگی مردم نداشته و باعث نگرانی‌های فعالان و کسب و کار‌ها در فضای مجازی می‌شود. همچنین تقسیم استان سیستان و بلوچستان نیز با چالش‌هایی ایجاد شده و بهتر است که مجلس در روز‌های آخر از این طرح‌ها صرف نظر کند.»

.
منبع:
خبر فوری | https://www.khabarfoori.com

error: Alert: Content selection is disabled!!